ONLINE 24 JAM
SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Cara Merawat Buasir Sendiri » Cara Merawat Buasir Sendiri

Cara Merawat Buasir Sendiri

Kode : -
Berat : gram
Stok :
Kondisi : Baru
Kategori : Cara Merawat Buasir Sendiri
Dilihat : 469 kali
Review : Belum ada review
INFO HARGA
Silahkan menghubungi kontak kami untuk mendapatkan informasi harga produk ini.

Bagikan informasi tentang Cara Merawat Buasir Sendiri kepada teman atau kerabat Anda.

Deskripsi Cara Merawat Buasir Sendiri

Assalamu”laikum Wr Wb….Dalam kesempatan ini saya akan berkongsi tekhnik cara merawat buasir sendiri dan boleh Anda amalkan dirumah. Bagaimana penghidap buasir dapat menghilangkan ketidakselesaan, kesakitan, kegatalan, dan seterusnya dapat mengecutkan buasir dengan hanya merawatnya dirumah sahaja. Tentu ramai dikalangan kita yang mengalami buasir atau sembelit. Tepatnya sembelit yang mengakibatkan buasir. Saya sendiri pernah mengalami sendiri, banyak tahu juga sejak anak pertama dalam 7-8bulan masa kandungan.

Buasir boleh berlaku banyak-banyak faktor diantaranya sebab kita selalu sembelit ( sembelit ini kita susah membuang) kekurangan minum air,cirit birit yang berterusan, kurang makanan berserat tinggi, makan daging berlebih, banyak duduk/berdiri , ibu hamil dan juga ibu bersalin. Pada ibu hamil buasir mulai nampak masa kandungan berusia 6bulan keatas. Bila kandungan membesar kandungan akan menghimpit salur usus. So kemudian beresiko lah pada buasir. Buasir pun boleh berlaku pada wanita bersalin , masa bersalin Ibu terpakas meneran untuk mengeluarkan baby.

BACA JUGA : CARA UBATI BUASIR

Cara Merawat Buasir Sendiri

CARA MERAWAT BUASIR SENDIRI

Untuk mengatasi masalah buasir ni kita perlulah mengamalkan makanan yang tinggi serat,amalkan air yang banyak, kurangkan makanan yang berdaging dan bagi anda pekerja yang selalunya banyak duduk mahupun berdiri  luangkan masa untuk senantiasa exercise. Antara tanda-tanda seorang itu mnghidap buasir ialah :

  1. Kerapnya sembelit
  2. Sakit, pedih dan panas dibahagian dubur
  3. Terdapatnya benjolan pada dubur
  4. Keluar darah bersama najis

UBAT HERBA ALAMI

Jika ada tanda-tanda ini perlulah mengamalkan pemakanan untuk mengatasi buasir. Antara suplement untuk rawat buasir ialah Herba yang terbuat dari Daun ungu, Buah mahkota dewan dan Kunyit putih. Ubat ini sememangnya sudahpun bersertifikasi ISO, beriktiraf HALAL dan Bersertifikasi BPOM daripada Menteri Kesehatan. Manfaat Harba DeNature ialah :

  1. Mampu melancarkan pembuangan najis jadi kita tidak perlu duduk lama dalam bilik air dan proses tu smoft kita tidak perlu meneran.
  2. Herba ini juga boleh merangsang usus untuk proses perkumuhan.
  3. Menguatkan otot usus dan lembutkan najis
  4. Rawat luka bahagian luar dan dalam akibat buasir
  5. Kurangkan bengkak pada dubur selanjutnya mengecutkan benjolan normal macam semula
  6. Beri pelincir pada usus

DEMIKIAN PENJELASAN SAYA MENGENAI CARA MERAWAT BUASIR SENDIRI. Dan jika ingin maklumat lebih lanjut mengenai set untuk atasi masalah buasir sila hubungi saya ditalian WhatsApp otomatis yang ada kat laman web. Salam Sehat DeNature. We Do Becouse We Care. Wassalamu”laikum WrWb.

Ulasan customer dinonaktifkan: Cara Merawat Buasir Sendiri

Maaf, form ulasan customer dinonaktifkan untuk produk ini

SIDEBAR